Kerítésépítés, vadkárelhárítás, erdészeti munkálatok
8314 Vonyarcvashegy, Szent Mihály domb 55.
Hétfő-Péntek: 08:00 - 16:30

A mezőgazdasági vadkár minimalizálható a gyorsan és hatékonyan kialakítható villanypásztor rendszerek telepítésével. A villanypásztor rendszer telepítésekor figyelembe kell venni a növénykultúrát, a vetésforgó szerkezetét, az erdőszéllel kapcsolatban lévő táblák elhelyezkedését, egyéb körülményeket. Mindezek figyelembevételével tartós védelmet biztosító fix telepítésű, vagy könnyű kivitelű, mobilis rendszerek alkalmazhatóak.

 

A hosszú távú védelmet biztosító fix telepítésű villanypásztor rendszerek akác cölöpökön rögzített tartós, időjárás álló, erős szakítószilárdságú, kis ellenállású vezetőkből készülnek. Erdős területek mellett, víz gazdag termőterületek környezetében azonnali hatás tapasztalható.

 

Nincs minden esetbe szükség fix telepítésű villanypásztor rendszer kiépítésére. A vetésforgó szerkezetének kialakítása során érzékeny kultúra (kukorica, napraforgó, stb.) nem minden évben kerül ugyanarra a területre. A vadak által kevésbé, vagy egyáltalán nem károsított kultúrák védelme hasztalan és költséges. Viszont az érzékeny kultúrák vetésforgóban elfoglalt új termőterületén szükséges a védekezés. A mobilis villanypásztor rendszerek ezen igények kielégítésére lettek kifejlesztve.

 

A villanypásztor rendszerek működhetnek akkumulátoros és hálózati tápfeszültségről, attól függően, hogy a telepített rendszer hol helyezkedik el. Megjelentek a napelemes hálózati tápellátástól független rendszerek is, melyek nagymértékben növelik a mobilitást, és a kényelmet.

 

Vadháló telepítése villanypásztor rendszerrel kiegészítve

Vadkárral erősen terhel területeken, disznós kertekben, vadasparkokban nem elegendő csupán a vadháló vagy a villanypásztor rendszer kiépítése. A vadak hatékony távoltartás érdekében ezek kombinációjának alkalmazása a legcélravezetőbb megoldás.